Enter your keyword

Delavnica animiranega filma

Zimske počitnice

LIKOVNE DELAVNICE

V času zimskih počitnic, od 17. - 21. 2. 2020 organiziramo likovne delavnice za otroke.
Delavnice bo vodila Lučka Berlot, likovna pedagoginja in oblikovalka, vodja pedagoških dejavnosti v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale in v Galeriji Domžale.

ZAKAJ?

Ker verjamem, da je likovno izražanje izrednega pomena za razvoj otroške domišljije in, ker je preprosto fino. Večina otrok v ustvarjanju res uživa, v šoli pa je na žalost za likovni pouk vedno manj časa. Zato si lahko med šolskimi počitnicami privoščimo kreativno sproščanje.

PROGRAM

Vsak dan se bomo spoznali z novo likovno tehniko, v petek pa bo čas za dokončevanje izdelkov oz. poljubno ustvarjanje. Preizkusili se bomo v slikanju z akvareli, temperami, spoznali bomo jajčno tempero, različne risarske igre, risanje z ogljem, modelirali bomo glino in ustvarili pravo maketo.

KJE IN KDAJ?

17. - 21. 2. 2020 v prostorih Osnovne šole Domžale
Program bo potekal od 9.00 - 14.30, vmes bomo imeli čas za malico in kakšen sprehod, obisk galerije, ateljeja umetnika ...
Dobrodošli vsi otroci in mladi, ki radi ustvarjajo in si želijo svoje počitnice preživeti v dobri družbi

PRIJAVE IN DODATNE INFORMACIJE

Cena delavnice je 68 EUR, v ceno je vključena uporaba vseh likovnih pripomočkov in materiala ter morebitne vstopnine. Več informacij in prijava na info@luckabucka.com ter 040 365 161 (Lučka)

Prijave so možne do srede, 12. 2. 2020. V primeru premalo prijavljenih otrok, si pridružujemo pravico, da aktivnost odpovemo.

DRUŽINSKI POPUST: V primeru, da likovne počitnice obiskuje več otrok iz iste družine istočasno, se družini prizna popust. Družinski popust 10% tedenskih počitnic se prizna za drugega otroka ter 20% za tretjega in vsakega nadaljnega otroka.

DSCN1374

Urnik

9.00 - 9.15 zbiranje, igre za spodbujanje kreativnosti
9.15 - 11.00 spoznavanje likovnih tehnik, ustvarjanje
11.00 - 11.30 malica in pavza
11.30 - 14.00 ustvarjanje
14.00 pospravljanje, refleksija, igra

Zakaj je ustvarjanje pomembno za razvoj otroka?

Lučka

O meni

Leta 2012 sem diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer likovna pedagogika. Nato sem se začela ukvarjati z oblikovanjem, hkrati pa sem ves čas kot zunanja sodelavka sodelovala pri organizaciji dejavnosti za otroke in mlade v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. V letu 2013 sem se zaposlila na OŠ Marije Vere v Kamniku, tam sem opravljala pripravništvo in kasneje poučevala v oddelkih podaljšanega bivanja. Nato sem odšla v Domžale, na OŠ Domžale, kjer sem 2 leti poučevala predmete Likovna umetnost na predmetni stopnji in izbirne predmete ter likovne krožke na razredni stopnji. Kasneje sem pridobila status oblikovalke ter pedagoginje v kulturi in začela še bolj intenzivno sodelovati v KD FB Domžale, postala sem tudi vodja pedagoških dejavnosti v Galeriji Domžale.

V teh 8 letih sem izvedla vrsto najrazličnejših delavnic, likovnih kolonij, počitniških ustvarjalnic ... In še vedno - oziroma vedno bolj- uživam v svojem delu. Verjamem namreč, da je otroke treba spodbujati pri kreativnem izražanju, hkrati pa jim dati dovolj prostora, da najdejo tisti način, ki jim je blizu. Za marsikoga je to likovno izražanje, zato želim preko teh delavnic deliti svoje izkušnje, ljubezen in znanje na likovno ustvarjalnem področju.

Dati nasvet in usmeritev, ko je to potrebno.

In nuditi varen prostor, kjer se njihovi izdelki ne bodo ocenjevali, ampak jih bomo na pravi način ovrednotili in tako otrokom na konstruktiven način pomagali pri razvoju njihovih potenicialov.

Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once we grow up.

Pablo Picasso

Lucka-foto2018-171
56372201_2252939781635988_3702515083373445120_n