Enter your keyword

Poletna pop-up likovna šola Lučkabučka

USTVARJALNO, ZABAVNO IN SPROŠČENO.

1. termin: 27. - 31. 7. 2020
2. termin: 24. - 28. 8. 2020

Občutek hladne gline med prsti, mešanje živahnih barv, opazovanje poletnih cvetlic in modrega neba. Čas, ko si lahko privoščimo ustvarjanje brez posebnega cilja, brez ocenjevanja, samo iz čiste želje in užitka.

Ker verjamem, da so to trenutki, ki – tako odraslim, kot otrokom – dajo izredno veliko, sem se odločila, da za dva poletna tedna odprem vrata pop up likovne šole Lučkabučka.

Ustvarjali bomo v hladu starega obokanega prostora, ki ga na eni strani objema sončni atrij s pogledom na mogočne dimnike nekdanje tovarne Univerzale, na drugi strani pa nas čaka stara jablana in grmički malin. Prijetnih prostorov za počitek, malico in iskanje navdiha, nam torej ne bo manjkalo. Prav tako pa nam ne bo zmanjkalo ustvarjalnih izzivov.

Delavnice bom vodila Lučka Berlot, likovna pedagoginja in oblikovalka.

ZAKAJ?

Ker je likovno izražanje izrednega pomena za razvoj otroške domišljije in, ker je preprosto fino. Večina otrok v ustvarjanju res uživa, v šoli pa je na žalost za likovni pouk vedno manj časa. Zato si lahko med šolskimi počitnicami privoščimo kreativno sproščanje.

PROGRAM

Poletnemu vzdušju primerno, bo naš program fleksibilen in prilagojen željam, interesom otrok. Gotovo pa si bomo prste hladili v sveži glini, se sprehodili ob Kamniški Bistrici in poiskali senčni kotiček, opazovali naravo ter ustvarjali kot impresionisti. 🙂 Skozi teden bomo nadgrajevali naše risarske/slikarske sposobnosti, obiskali umetnikov atelje, izdelali še kakšen dekorativni izdelek in preprosto uživali.

KJE, za KOGA?

Miklošičeva 9, Domžale
(mikrolokacija in navodila kako nas najti, so v prijavnem obrazcu)

Dobrodošli vsi ustvarjalni osnovnošolci in osnovnošolke! (8+)

PRIJAVE IN DODATNE INFORMACIJE

Cena delavnic je 90 EUR, v ceno je vključena uporaba vseh likovnih pripomočkov in materiala, sadna malica ter morebitne vstopnine.
Več informacij na info@luckabucka.com ter 040 365 161 (Lučka) .

Ker si želim, da se imamo res lepo, da otroci od tega tedna odnesejo kar največ, bodo skupine majhne, maksimalno lahko sprejmem 8 otrok. V primeru premalo prijavljenih otrok ali morebitne karantene (držimo pesti, da ne! :)), si pridružujem pravico, da aktivnost odpovem.

DRUŽINSKI POPUST: V primeru, da likovne počitnice obiskuje več otrok iz iste družine istočasno, se družini prizna popust. Družinski popust -10% se prizna za drugega, tretjega in vsakega nadaljnega otroka.

IMG_20170412_173105

URNIK

9.00 – 9.15
Zbiranje, igre za spodbujanje kreativnosti

9.15 – 11.00
Spoznavanje likovnih tehnik, ustvarjanje

11.00 – 11.30
Malica in pavza

11.30 – 13.30
Ustvarjanje

13.30 – 14.00
Pospravljanje, refleksija, igra

Zakaj je ustvarjanje pomembno za razvoj otroka?

Lučka

O meni

Leta 2012 sem diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer likovna pedagogika. Nato sem se začela ukvarjati z oblikovanjem, hkrati pa sem ves čas kot zunanja sodelavka sodelovala pri organizaciji dejavnosti za otroke in mlade v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. V letu 2013 sem se zaposlila na OŠ Marije Vere v Kamniku, tam sem opravljala pripravništvo in kasneje poučevala v oddelkih podaljšanega bivanja. Nato sem odšla v Domžale, na OŠ Domžale, kjer sem 2 leti poučevala predmete Likovna umetnost na predmetni stopnji in izbirne predmete ter likovne krožke na razredni stopnji. Kasneje sem pridobila status oblikovalke ter pedagoginje v kulturi in začela še bolj intenzivno sodelovati v KD FB Domžale, postala sem tudi vodja pedagoških dejavnosti v Galeriji Domžale.

V teh 8 letih sem izvedla vrsto najrazličnejših delavnic, likovnih kolonij, počitniških ustvarjalnic ... In še vedno - oziroma vedno bolj- uživam v svojem delu. Verjamem namreč, da je otroke treba spodbujati pri kreativnem izražanju, hkrati pa jim dati dovolj prostora, da najdejo tisti način, ki jim je blizu.

Za marsikoga je to likovno izražanje, zato želim preko teh delavnic deliti svoje izkušnje, ljubezen in znanje na likovno ustvarjalnem področju. Želim ponuditi nasvet in usmeritev, ko je to potrebno. In otrokom ter mladim nuditi varen prostor, kjer se njihovi izdelki ne ocenjujejo, ampak jih na pravi način ovrednotimo in tako na konstruktiven način pripomoremo k razvoju njihovih (likovnih) potencialov.

Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once we grow up.

Pablo Picasso

Lucka-foto2018-171
56372201_2252939781635988_3702515083373445120_n
IMG-20200729-WA0009