Enter your keyword

Jesenske likovno pravljične delavnice

USTVARJALNO in PRAVLJIČNO

26. - 30. 10. 2020

Jesen je čas, ko se narava upočasni, listi se pobarvajo v najlepše barve, živali se zatečejo v svoje brloge ...

Tokrat bodo naše počitniške delavnice obarvane pravljično. Spoznavali se bomo z zanimivimi zgodbami, jih poslušali, risali, spletali. Podali se bomo v gozd, nabirali jesenske plodove, mešali svoje barve in z njimi slikali …

Delavnice bom vodila Lučka Berlot, likovna pedagoginja in oblikovalka.

ZAKAJ?

Ker je likovno izražanje izrednega pomena za razvoj otroške domišljije in, ker je preprosto fino. Večina otrok v ustvarjanju res uživa, v šoli pa je na žalost za likovni pouk vedno manj časa. Zato si lahko med šolskimi počitnicami privoščimo kreativno sproščanje.

PROGRAM

Rdeča nit tokratnih delavnic bodo pravljice, spoznali se bomo z ilustracijo, animiranim filmom, risanjem živali, izdelali bomo knjigo, obiskali galerijo, se sprehodili po jesenskem gozdu ...

KJE, za KOGA?

Miklošičeva 9, Domžale
(mikrolokacija in navodila kako nas najti, so v prijavnem obrazcu)
Dobrodošli vsi ustvarjalni osnovnošolci in osnovnošolke! (8+)

PRIJAVE IN DODATNE INFORMACIJE

Cena delavnic je 100 EUR (5 dni, 20 šolskih ur).

V ceno je vključena uporaba vseh likovnih pripomočkov in materiala, sadna malica ter morebitne vstopnine. Več informacij na info@luckabucka.com  ter 040 365 161 (Lučka).

Ker si želim, da se imamo res lepo, da otroci od tega tedna odnesejo kar največ, bo skupina majhna, maksimalno lahko sprejmem 6 otrok. V primeru premalo prijavljenih otrok ali morebitne karantene (držimo pesti, da ne! :)), si pridružujem pravico, da aktivnost odpovem.

DRUŽINSKI POPUST: V primeru, da likovne počitnice obiskuje več otrok iz iste družine istočasno, se družini prizna popust. Družinski popust -10% se prizna za drugega, tretjega in vsakega nadaljnega otroka.

dav

URNIK

9.00 – 9.15
Zbiranje, igre za spodbujanje kreativnosti

9.15 – 10.00
Prosto ustvarjanje

10.00 - 10.15
Malica in pavza

10.15 – 11.00
Sprehod in spoznavanje gozda/mesta/obisk galerije

11.00 - 13.00
Ustvarjanje

Zakaj je ustvarjanje pomembno za razvoj otroka?

Lučka

O meni

Leta 2012 sem diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer likovna pedagogika. Nato sem se začela ukvarjati z oblikovanjem, hkrati pa sem ves čas kot zunanja sodelavka sodelovala pri organizaciji dejavnosti za otroke in mlade v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. V letu 2013 sem se zaposlila na OŠ Marije Vere v Kamniku, tam sem opravljala pripravništvo in kasneje poučevala v oddelkih podaljšanega bivanja. Nato sem odšla v Domžale, na OŠ Domžale, kjer sem 2 leti poučevala predmete Likovna umetnost na predmetni stopnji in izbirne predmete ter likovne krožke na razredni stopnji. Kasneje sem pridobila status oblikovalke ter pedagoginje v kulturi in začela še bolj intenzivno sodelovati v KD FB Domžale, postala sem tudi vodja pedagoških dejavnosti v Galeriji Domžale.

V teh 8 letih sem izvedla vrsto najrazličnejših delavnic, likovnih kolonij, počitniških ustvarjalnic ... In še vedno - oziroma vedno bolj- uživam v svojem delu. Verjamem namreč, da je otroke treba spodbujati pri kreativnem izražanju, hkrati pa jim dati dovolj prostora, da najdejo tisti način, ki jim je blizu.

Za marsikoga je to likovno izražanje, zato želim preko teh delavnic deliti svoje izkušnje, ljubezen in znanje na likovno ustvarjalnem področju. Želim ponuditi nasvet in usmeritev, ko je to potrebno. In otrokom ter mladim nuditi varen prostor, kjer se njihovi izdelki ne ocenjujejo, ampak jih na pravi način ovrednotimo in tako na konstruktiven način pripomoremo k razvoju njihovih (likovnih) potencialov.

Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once we grow up.

Pablo Picasso

Lucka-foto2018-171
56372201_2252939781635988_3702515083373445120_n
IMG-20200729-WA0009